27
Abr
11

Francesc Culleré i Marc Farràs guanyen els Premis Drac 2011 en una edició seguida per més de 300 persones

Francesc Culleré i Maria Padró, que va recollir el premi en nom de Marc Farràs

El barceloní Marc Farràs i el balaguerí Francesc Culleré han estat els guardonats amb els Premis Drac de Solsona 2011, en la categoria de relat curt i poesia, respectivament.

L’acte d’entrega dels guardons va tenir lloc el 24 d’abril, diumenge de pasqua, al Teatre Comarcal de Solsona i va aplegar a més de 300 persones.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de Muriel Casals, Presidenta d’Òmnium Cultural que, en el seu discurs, va voler destacar la importància d’aquests premis com a una contribució a fer més sòlida la cultura catalana. També va aprofitar per destacar el 50è aniversari de l’entitat Òmnium Cultural. El periodista de Catalunya Ràdio, Xavier Solà va ser el mestre de cerimònies de l’acte. Va explicar què eren els premis Drac i què pretenien, i va fer un repàs històric del guardó. També va aprofitar per lloar les virtuds de Solsona a on va passar-hi tot el cap de setmana.

D’entre una noventena d’obres, el premi Drac 2011 al millor relat curt va recaure en Marc Farràs, per la seva obra “L’aiguat”, un relat que explica la vida de dues persones, una dona i un home, que es troben, es retroben i se separen. El jurat va destacar de l’obra el fraseig perfecte i la originalitat. El premi el va recollir Maria Padró, solsonina, que va aprofitar per llegir unes línies que el premiat havia redactat per a la ocasió.

Maria Padró en nom de Marc Farràs recull el premi al millor relat curt de ma de la Presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals

Per altra banda, el premi Drac de poesia 2011 va recaure en el balaguerí Francesc Culleré, vinculat a Solsona a on s’inicià com a mestre. L’obra guanyadora: “Foc apagat” reflecteix un moment dolorós per a l’autor, la mort de la seva mare. La poesia va ser premiada, segons el jurat, per l’expressivitat del lèxic utilitzat i pel valor de cada vers en sí mateix.

Francesc Culleré rep el guardó de mans de Ramón Segués, President d'Òmnium Solsonès

La vetllada va finalitzar amb un concert del músic vigatà Pep Sala, emmarcat dins la seva gira “La taverna d’Old John”. El músic va aconseguir posar-se al públic a la butxaca.

Com a principal novetat de l’edició d’enguany, a l’inici de l’acte es van projectar les adaptacions en curtmetratge de les obres guanyadores en els Premis Drac 2010. Les adaptacions, encarregades al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC), van tenir molt bona acceptació.

Actuació del cantant Pep Sala en el marc dels Premis Drac 2011

Anuncios

0 Responses to “Francesc Culleré i Marc Farràs guanyen els Premis Drac 2011 en una edició seguida per més de 300 persones”  1. Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: